Boodschappen doen - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
05.04.2014 | Geplaatst in Lifestyle | 6 reacties

Boodschappen doen, iets wat ik eigenlijk best wel leuk vind om te doen. Op de site van Kelly zag ik laatst een leuk artikel over boodschappen. Dit bracht mij op het idee om ook mijn boodschappen ritueel met jullie te delen en ben ik ook erg benieuwd hoe jij je boodschappen doet.

 photo DSC_2509_zpsc9519d7c.jpg

Mijn vriend en ik wonen midden in het centrum met de supermarkt achter de deur. Dit is een Jumbo waar wij dus ook regelmatig komen. In het begin, toen ik nog niet echt bij mijn vriend in woonde deed hij elke dag boodschappen. Ik ben vanuit huis gewent om een keer in de week boodschappen te doen, hooguit twee keer.

Ik deed ook al snel minder boodschappen en sloeg een voorraad van bepaalde dingen in. Wat wij altijd op voorraad hebben:

– Tomatensaus (Het liefst maak ik het zelf maar als we een keer snel moeten of makkelijk willen is dit ideaal)
– Drinken (Zelf drinken we bijna geen fris maar voor visite hebben we altijd wel wat staan)
– Beschuit
– Blik groenten (Ook voor als we eens snel moeten)
– Huishoudelijke dingen (Afwasmiddel, schoonmaakmiddel etc)
– Iets lekkers voor in het weekend (Door de week probeer ik zo weinig mogelijk te snoepen maar wat chips of nootjes in het weekend moet kunnen vind ik)

Groenten en fruit hebben we ook altijd in huis. Zo maak ik vaak een keer per week een lekkere pasta met verse groenten en ook fruit eten we elke dag.

Zelf doe ik nu vaak 1 á 2x per week boodschappen. Voor groenten en fruit ga ik naar de Turkse winkel en daarna haal ik de rest bij de supermarkt. Ik ga vaak naar de Lidl, die zit ook hier in de buurt en regelmatig naar de Jumbo of de AH. Ideaal van in het centrum wonen is dat als je iets bent vergeten je het snel even kunt halen, dit zal ik als wij gaan verhuizen wel missen.

De laatste tijd eten wij echt stukken minder vlees. Voorheen aten we bijna elke dag vlees, nu nog maar 2 á 3x per week.

 photo DSC_2511_zps0834ddee.jpg

Ook maak ik altijd een lijstje met wat wij gaan eten de komende week. Dit doe ik vaak op donderdag zodat ik op mijn vrije dag vrijdags boodschappen kan doen. Eerst deed ik dit nooit en werd er meer weggegooid omdat we het niet op kregen. Nu schrijf ik dus op wat we nodig hebben. Soms verandert het wel eens maar over het algemeen gooien we nu veel minder eten weg. Ik vries ook veel dingen in, soep, pastasaus, nasi etc.

Hierboven zie je een lijstje van de boodschappen van afgelopen week. De producten met een * er voor haal ik bij de Turkse winkel. Dit scheelt echt een hoop geld.

Vaak gaan wij een keer per week even ergens eten of we halen iets, dit vind ik altijd zo gezellig en leuk. Voor de rest koken we altijd zo vers en gezond mogelijk en vaak eet ik op donderdag bij mijn vader en zijn vrouw.

Ik vind koken erg leuk en probeer dan ook zo gevarieerd mogelijk te eten en weer nieuwe recepten uit te proberen.

Waar en hoe doe jij je boodschappen? Laat het achter bij de comments.

6 reacties


  5 april 2014


  Ik doe ook een a twee keer per week boodschappen!  5 april 2014


  Heey, ik doe m’n boodschappen nu naar de deur bij de C1000 en wij kopen ook wel eens te veel. Wij zijn nu van plan om 1x in de week boodschappen te doen voor de hele week dat is denk ik g


  5 april 2014


  Goedkoper dan elke dag.

  Liefs femke  5 april 2014


  Wij doen 1x per week de “grote” boodschappen die we online bestellen en ophalen bij een Pick up Point van Albert Heijn, scheelt erg veel in tijd. En dan haal ik 1x in de week nog wat extra fruit erbij en brood bij de bakker.

  Dita Rithika

  6 april 2014


  Oh dat is makkelijk :)


  6 april 2014


  Idd, heel handig, wist niet dat dat kon. Zo kom je niet snel in de verleiding! Goeie tip :-)Laat een reactie achter