Boek Review: Handlettering doe je zo + Werkboek - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.12.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 5 reacties

dsc_1529

Een tijdje terug kocht ik het boek ‘handlettering doe je zo’ van Karin Luttenberg voor een vriendin. Zij vindt het erg leuk om creatief bezig te zijn en dit boek vond ik echt wat voor haar. Later zag ik dat ze het ‘werkboek handlettering doe je zo’ er ook bij had gekocht.

Toen ik het boek kocht voor die vriendin vond ik het zelf ook al een leuk boek. Toch twijfelde ik nog om het voor mijzelf te kopen. Na lang twijfelen heb ik het toch maar gekocht, samen met het 2e boek. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan verder.

dsc_1526

Zoals ik al zei zijn er 2 boeken. Het eerste boek is een boek met uitleg en voorbeelden hoe je mooie letters kunt tekenen en schrijven. Het 2e boek is echt een werkboek. Ideaal als aanvulling en erg leuk om in te oefenen.

dsc_1530

Handlettering doe je zo is een boek voor iedereen die handlettering wilt leren. Zelf maak ik wel eens kaarten, wil ik cadeautjes altijd leuk inpakken en vind ik het leuk om in notitieboekjes of in mijn agenda mooi te schrijven. Daarom leek het mij leuk en handig om dit boek in huis te hebben.

desktop

Er staan veel leuke voorbeelden in. De uitleg is erg duidelijk en ik haal zelf veel inspiratie uit alle voorbeelden. Er staan ook verschillende stijlen in beschreven, voor ieder wat wils!

desktop1

Wel weet ik niet of ik dit boek heel vaak in de praktijk zal gebruiken maar alsnog is het erg fijn om in huis te hebben.

dsc_1534

Het werkboek is een fijne aanvulling op het eerste boek. Alle tips en tricks kan je hierin laten zien.

desktop2

In het werkboek staan veel opdrachten, leuk uitgewerkt en ook hieruit haal ik veel inspiratie. Zelf ga ik snel beginnen met het maken van mooie letters.

Het eerste boek heb ik helemaal uit, nu beginnen met oefenen in het andere boek. Daarna kan je alles in de praktijk brengen. Mooie kaarten maken, labels van cadeautjes versieren met mooie letters of iets leuks maken voor in je interieur.

Ik zou deze boeken echt aanraden voor iedereen die een beetje creatief is op dit gebied of het leuk vind om dit te leren. Erg leuk!

Liefs, Dita Rithika.

5 reacties


  4 december 2016


  Ik heb hem al een paar keer voorbij zien komen in de boekenwinkel. Alleen al de kaft nodigt je uit om met het boek aan de slag te gaan. Ik denk dat ik hem op termijn ook wel ga aanschaffen. Creatief bezig zijn vind ik altijd erg leuk en ontspannend!


  4 december 2016


  Ja ze zijn erg leuk!  4 december 2016


  Deze twee boeken staan nog hoog op mijn wensenlijstje. Eerst maar eens ergens tijd vandaan toveren om er überhaupt mee bezig te zijn, hihi. Heel leuk dit! Ik ben ook benieuwd naar jouw creaties. :-)  5 december 2016


  Leuk om er een review over te lezen, ik was er erg benieuwd naar! Ik vind handletteren echt heel leuk om te doen :)  5 december 2016


  Leuk om te lezen. Ik was al benieuwd naar hoe het zou zijn. Ik heb dit boek namelijk op mijn verlanglijstje staan voor Kerst. Nu maar hopen dat ik hem krijg, anders koop ik hem zelf alsnog :)Laat een reactie achter