Babyupdate - Mila 5 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.07.2016 | Geplaatst in Mama | 4 reacties

Vandaag is Mila precies 5 maanden oud. Weer tijd voor een update. Ben je benieuwd hoe het gaat? Lees dan verder.

DSC_0942-01-01[1]

12 Juni 2015 kwamen we er achter dat ik zwanger was. Al weer meer dan een jaar geleden. Bizar hoeveel er in een jaar tijd kan veranderen. Ik weet het allemaal nog zo goed, het lijkt soms nog zo kort geleden maar als ik dan naar Mila kijk besef ik hoe snel de tijd gaat. 5 Maanden is ze alweer. En wat genieten we van haar, elke dag weer. Zo ontzettend blij zijn we met ons meisje.

Eten/drinken
Op dit moment krijgt Mila nog steeds 4 flessen van 180 water en 6 schepjes voeding, 200 ml in totaal per fles. Eigenlijk krijgt ze dit al een hele tijd. Ze wilde vanaf een week of 8 al geen fles meer laat in de avond. En vanaf het begin heeft ze altijd wel goed gedronken. Dat is nu nog steeds zo. Vaak laat ze van 1 fles wat staan op een dag maar over het algemeen gaan de meeste flessen helemaal leeg.
Om 07.00 uur / 11.00 uur / 15.00 uur / 19.00 uur krijgt ze een fles. Soms is het wat later, soms wat eerder. Hier zijn we ook niet heel moeilijk in. Wel merken we als ze erg moe is het drinken ook lastiger gaat. In de avond moet ze ook echt rond 19.00 uur haar laatste fles want anders laat ze wel de helft staan, dit komt dan gewoon omdat ze te moe is.

Ook zijn we begonnen met fruit en groente hapjes zoals je laatst al kon lezen. Mila smult er van! Eigenlijk vind ze alles wat we tot nu toe hebben gegeven wel lekker. Broccoli vond ze wel wat minder lekker maar het ging er als nog wel in. We hebben al banaan, appel, peer, mango, meloen, broccoli, bloemkool en wortel geprobeerd. Ik probeer het zo veel mogelijk zelf te maken maar soms pakken we ook een potje.

Slapen
Slapen gaat nog steeds goed (klop het af). Dit geeft natuurlijk geen garantie voor de komende weken/maanden maar tot nu toe gaat het prima. Mila gaat rond 19.00 uur op bed en wordt vaak rond 07.00 uur weer wakker. Soms horen we haar om 06.00 uur ook al even maar meestal valt ze dan nog weer in slaap. Laatst zat ze een week niet lekker in haar vel (sprongetje?) en toen werd ze een keer 2x ‘s nachts huilend wakker. Dan is er blijkbaar wat aan de hand omdat ze anders nooit huilend wakker wordt.

Ze slaapt sinds kort in een slaapzak. Mila heeft het rollen ontdekt en deed dit ook in haar slaap. Toen was het huilen want ze lag op haar arm. Inmiddels rolt ze al naar haar buik en zit die arm niet meer in de weg gelukkig maar voor de nacht vond ik een slaapzak wel zo prettig. Overdag krijgt ze ook steeds meer ritme in haar slapen. Vaak ligt ze rond half 9 in de ochtend weer even een half uur tot 3 kwartier te slapen. Rond half 10 fruit en daarna weer een half uur tot 3 kwartier slapen. In de middag slaapt ze vaak van 12 tot 15 uur.

We merken wel dat ze bij de kinderopvang wat meer slaapt. Komt vast door alle indrukken.

Spelen
Mila begint ook steeds meer te spelen. Alles pakt ze vast en doet ze naar haar mond. We moeten nu als we weg gaan ook echt speelgoed mee nemen anders begint ze zich snel te vervelen. Via Marktplaats heb ik afgelopen week een mooi speelkleed gekocht. Met zo’n boog en boven en speeltjes er aan. Super leuk!

Bij opa’s/oma’s/kinderopvang
Mila gaat 3 dagen in de week naar de opa’s / oma’s of kinderopvang. Maandag middag naar mijn moeder en haar man, dinsdag middag naar mijn schoonouders en donderdags de hele dag naar de kinderopvang. Zo nu en dan gaat ze de vrijdag naar mijn vader en zijn vrouw (dit is maar net of mijn vriend vergadering heeft van zijn werk). Het klinkt zo heel veel maar de middagen zijn maar een paar uurtjes, van half 2 tot 17 uur. Op donderdag is de enige dag dat ze de hele dag naar het KDV gaat. Ze vind het ontzettend leuk! En ook ik vind het super leuk om te zien wat ze allemaal doet. Ze had ze laatst een mooi Vaderdag cadeau gemaakt, komt ze in contact met andere kinderen en zo leert ze ook dat ze soms even moet wachten tot ze bijvoorbeeld de fles krijgt. Ze is daar natuurlijk niet alleen. Bij opa’s en oma’s wel en daar krijgt ze alle aandacht.

Ik hoop dat ik na de zomervakantie weer meer kan werken dan 2 middagen BSO. Zo kan Mila naar het KDV blijven gaan en ik vind het zelf ook erg fijn om 2 of 3 dagen te werken.

Zoals je kunt lezen gaat het allemaal goed. Alles loopt lekker en gaat z’n gangetje. Natuurlijk zitten er wel eens dagen tussen dat Mila niet zo goed op schik is en dat ik denk ‘kon je maar zeggen wat er aan de hand is’. Maar over het algemeen is het een tevreden meisje.

Hoe gaat het met jullie?

Liefs, Dita Rithika.

4 reacties

  Feinette

  3 juli 2016


  Wat een mooie foto van Mila! :)


  4 juli 2016


  Dank je Feinette!  4 juli 2016


  Wat fijn dat Mila doorslaapt! Die van mij wordt standaard nog 2 keer per nacht wakker om te drinken.


  5 juli 2016


  Daar zijn we zelf ook heel blij mee mja het is natuurlijk geen garantie voor de komende weken/maanden en jaren.Laat een reactie achter