Babyupdate - Mila 3 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.05.2016 | Geplaatst in Mama | 10 reacties

20160422_103305-01

De tijd vliegt, helemaal nu ik een kindje heb. Hoe cliché het ook is, het is zo waar! Mila is alweer 3 maanden. Vandaag een update, hoe gaat het allemaal. Ben je benieuwd? Lees dan verder.

3 Maanden geleden kwam ons kleine meisje ter wereld. De eerste maand stond vooral in het teken van wennen, weer in het ritme komen en je kindje leren kennen. Nu Mila 3 maanden is ben ik al helemaal gewend. Ze hoort er helemaal bij en ik kan me geen leven zonder haar meer voorstellen. We genieten elke dag volop van haar en doen ook nog veel leuke dingen. Wij houden er erg van om er op uit te gaan, even de stad in, langs familie/vrienden, naar het bos of ergens anders een stuk wandelen. Dit doen we ook nu Mila er is nog vaak. Regelmatig gaat ze even met ons mee lunchen, ze is dan over het algemeen erg rustig. Je leert je kindje ook steeds beter kennen en je weet wanneer dit kan en wanneer je beter thuis kunt blijven.

Slapen
Het slapen gaat goed. Mila krijgt ‘s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur de laatste fles en gaat dan op bed. Vaak ligt ze nog zo’n half uurtje wakker voor dat ze in slaap valt. Ze slaapt dan tot 07.00 uur de volgende ochtend. Soms wordt ze iets eerder wakker, soms ook wat later. We hebben een babyfoon met camera. Dit is echt zo ideaal! Zo kan je altijd even kijken hoe je kindje er bij ligt en hoef je niet gelijk bij elk geluid/huiltje naar boven.

In de ochtend slaapt ze vaak 1,5 uur. Ze gaat meestal een uur tot 1,5 nadat ze wakker is geworden weer slapen. ‘s Middags proberen we haar nu vaker in haar kamer te laten slapen. Dit gaat nog niet altijd goed maar wel steeds vaker. Meestal slaapt ze dan van 13.30 tot 15.00 uur. Als we weg gaan dan slaapt ze gewoon in de kinderwagen. In de namiddag slaapt ze ook nog vaak 1,5 uur. Mila heeft geen speentje meer, in het begin wel maar op een gegeven moment begon ze te duimen en dit doet ze nu, vooral bij het in slaap vallen. Het is wel wat lastiger om af te leren later maar we zien tegen die tijd wel hoe dat zal gaan. Dit is over het algemeen haar ritme maar soms wisselt dit overdag nog wel eens.

Drinken
Mila drinkt goed. Ze krijgt flesvoeding vanaf het begin en groeit hier goed op. Omdat ze in de nacht al een tijd geen voeding meer krijgt geven we haar overdag wat meer. Ze krijgt op dit moment 3 flessen van 180cc water (= 200cc voeding) en 1 keer 150cc water (=165cc voeding). 4 Flessen verdeeld over de dag. Tussen 07.00-08.00 uur krijgt ze de 1e, daarna tussen 11.00-12.00 uur, 15.00-16.00 uur en de laatste tussen 19.00-20.00 uur. We doen er wel wat Johannesbroodpitmeel door, dit omdat Mila in het begin wat spuugde. Op dit moment gaat het heel goed en doe ik er nog maar een heel klein beetje door.

Spelen
Echt spelen doen baby’s van 3 maanden nog niet maar je krijgt steeds meer contact en dat vind ik zo leuk! Ze lacht veel, vind het heerlijk om gek te doen (hoe gekker, hoe beter) en ze is een tevreden meisje maar houdt er wel van om dingen te doen. Soms is ze aan het huilen en dan wil ze echt wat doen. Even wandelen, een rondje door huis lopen etc. Dan is het vaak weer goed.

Zoals ik al zei doen we ook best veel met haar. Wel proberen we er op te letten dat ze niet 2 dagen achter elkaar in de avond naar de oppas hoeft. Ook al passen opa/oma pake’s/beppe’s op, ik vind het niet fijn als ze 2 avonden ergens anders moet slapen. Laatst hadden we op een zondag in de ochtend visite en in de middag gingen we zelf op visite. We merkten dat dit voor Mila best druk was, ze was wat onrustiger en daarom proberen we hier rekening mee te houden. Maar soms is het even niet anders en heb je een drukkere dag.

Het is ontzettend leuk om mama te zijn. Je leven veranderd maar aan de andere kant is er ook nog heel veel hetzelfde gebleven. Wat het meeste anders is dat je wat meer moet plannen. Je kan niet zomaar even een avond weg, je moet altijd oppas regelen. Wij hebben het geluk dat onze ouders allemaal om de hoek wonen en er eigenlijk altijd wel een kan oppassen, maar als je dat niet hebt kan ik mij voorstellen dat het soms wel lastig is. Voorheen maakte het ook niet uit als ik naar een vriendin ging en mijn vriend ook ergens heen ging maar dit overleggen we nu meer met elkaar. We willen Mila niet elke keer naar de oppas doen. Dus als ik even weg wil is mijn vriend bij Mila en andersom. En natuurlijk gaat ze als het kan, gewoon mee.

Zoals je kunt lezen gaat alles goed en lekker z’n gangetje. We genieten lekker vinden het erg leuk.

Hoe gaat het met jou?

Liefs, Dita Rithika.

10 reacties


  3 mei 2016


  Prachtig meisje! Dat wordt de jongens van haar afslaan over 20 jaar, hihi. Heerlijk dat het zo goed met Mila én jullie gaat. Lekker genieten van elkaar!


  4 mei 2016


  Hihihi.. dank je Renske!


  Feinette

  3 mei 2016


  Wat een mooie foto van Mila!


  4 mei 2016


  Dank je Feinette! :)  3 mei 2016


  Goed om te horen dat het allemaal zo goed verloopt, erg fijn! Wij hebben ook een babyfoon met camera, echt ideaal.


  4 mei 2016


  Ja, zo handig!  4 mei 2016


  WAUW die ogen en die wimpers! <3
  Heel leuk om te lezen dat alles zo goed gaat en dat Mila zo'n tevreden meisje is.


  4 mei 2016


  Dank je wel Dina! :)  4 mei 2016


  Wauw wat een prachtige ogen! Wat fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat. En wat slaapt ze al goed! Heerlijk lijkt me dat. Hier is het savonds toch echt met een huilende baby op de arm rondlopen. Echt weg zijn we nog niet geweest met zn 2en.


  4 mei 2016


  Dank je Neelke! Ook hier loop ik zo af en toe wel eens rond met een huilende baby hoor. ;)Laat een reactie achter