Baby's eerste hapjes - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
24.06.2016 | Geplaatst in Eten & Drinken, Mama | 5 reacties

20160524_093954-01[1]

Zodra je kindje 4 maanden is mag je gaan beginnen met het aanbieden van groente en fruithapjes. Ben je benieuwd hoe wij dit doen bij Mila? Lees dan verder.

Toen Mila 16 weken was zijn wij begonnen met het proberen van hapjes. Sommige mensen willen pas met 6 maanden beginnen, ook dit is natuurlijk prima. Zolang jij maar doet waar jij je als ouder goed bij voelt.

Mila was al wat geïnteresseerd in eten als wij zaten te eten. Ook merkten we dat ze soms zin had in wat meer. Zelf wil ik graag zoveel mogelijk vers eten maken. Dit doe ik voor ons zelf ook dus wil ik dit voor Mila ook gaan doen. Sommige mensen denken dat het ontzettend veel werk is maar dat vind ik zelf totaal niet.

Laatst aten wij wortels en had ik wat extra gekookt zodat ik dit kon pureren met de staafmixer. Dit is eigenlijk een item wat niet mag ontbreken in je keukenkastjes. De wortels heb ik in ijsblokhouders gedaan en ingevroren. Zo heb ik altijd wat op voorraad. Het fruit maak ik wel op de dag zelf.

We zijn begonnen met het aanbieden van wortels. Dit ging boven verwachting goed. Ik dacht, het wordt vast een grote bende maar dit viel heel erg mee. Mila vond het eigenlijk wel erg lekker en er gingen de eerste keer wel een stuk of 5 hapjes naar binnen. Het is ook verstandig om eerst met een paar hapjes te beginnen en zelf zijn we ook begonnen met 1 soort groente of fruit zodat ze kon wennen aan een smaak. Op dit moment probeer ik ook wel eens wat verschillende soorten fruit door elkaar. Dit gaat er vaak goed in. Ik heb ook wel eens gehoord dat het verstandig is om eerst met groenten te beginnen omdat fruit vaak al zoet is en ze dat dan sowieso wel lusten. Wij proberen van alles wat, de ene dag groenten, de andere dag fruit. Ook maar net wat wij in huis hebben.

Ook heb ik thuis een aantal potjes met groente en fruit staan. Als wij eens weg gaan of niet veel tijd hebben om fruit te maken dan geven we haar een potje. Vaak doen we 2 dagen met een potje.

Groenten die erg geschikt zijn als eerste hapje:
Bloemkool
Doperwtjes
Boontjes
Broccoli
Worteltjes
Pompoen

De groenten maak ik klaar door het te koken en dan te pureren met de staafmixer. Zoals ik al zei vries ik het dan in. Is het nog te dik als je het pureert? Voeg dan een beetje water toe.

Fruit wat geschikt is om mee te beginnen:
Banaan
Perzik
Peer
Meloen

Ook het fruit pureer ik met de staafmixer. Hier kan je als het te dik is ook wat water aan toevoegen.
Mila vind het allemaal erg lekker. We hebben nog niet iets gehad qua groente/fruit wat ze niet lust. Ik had ook geprobeerd om in de avond pap te geven maar dit hoeft ze niet. Ze houdt dan haar mond stijf op elkaar. Blijkbaar vind ze dit niet lekker.

Wat is favoriet bij jou kindje?

Liefs, Dita Rithika.

5 reacties


  25 juni 2016


  Wat fijn dat ze tot nu toe alles opeet! En zoals jullie het doen, zo veel mogelijk vers maken, ben ik ook van plan. Mijn zoontje heeft wortel en broccoli geproefd. Laatstgenoemde vond ‘ie niet zo veel aan, maar hij spuugde het ook weer niet uit.


  25 juni 2016


  Hier precies hetzelfde. Laatst broccoli geprobeerd. Was niet favoriet.


  Tikshbila

  28 juni 2016


  Wat leuk! Mijn kindje is nu ook 4 maanden en ben ook eerst begonnen met worteltjes geven! Gaat boven verwachting goed!

  Ik vroeg me trouwens af, hoeveel flessen Mila nu krijgt per dag?


  28 juni 2016


  Wat leuk dat jou kindje ook 4 maanden is. Mila krijgt 4 flessen van 180 water en 6 schepjes. Al heel lang krijgt ze 4 flessen trouwens, die late fles wilde ze nooit dus al snel was de fles om 19.00 uur haar laatste.


  Tikshbila

  28 juni 2016


  Jaa heel leuk om daarom ook jouw updates over haar te lezen! ?

  De mijne krijgt ook 4 per dag en dat leek mij weinig, dus maakte ik hem om 11 uur wakker voor de 5e fles, hij drinkt hem wel altijd leeg, maar vond het soms ook wel zielig om wakker te maken vandaar dat ik kijk of ik het gewoon bij 4 moet houden..?Laat een reactie achter