Baby Update - Mila Chandra 11 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.01.2017 | Geplaatst in Mama | 0 reacties

3 Januari 2017. De dag dat Mila 11 maanden is. Sowieso een speciale dag want het is mijn aankomstdag. De dag dat ik, dit jaar 27 jaar geleden, naar Nederland kwam. En de dag dat mijn vriend en ik een relatie kregen, nu 7 jaar geleden. Hier over heb ik al eens een artikel geschreven. Die kan je hier terug lezen.

En Mila is weer een maand ouder. Nog een paar weken dan wordt ze een jaar. Maar voor nu een baby update van 11 maanden. Benieuwd hoe het allemaal gaat? Lees dan verder.

naamloos

Eten/Drinken

Mila eet en drinkt eigenlijk vanaf het begin af aan al goed. Ook op dit moment gaat dit nog steeds prima. Dit is haar schema voor nu. De tijden kunnen natuurlijk wel eens afwijken. We lunchen regelmatig buiten de deur in het weekend, soms slaapt ze wat meer dan de andere keer en bij de kinderopvang is het schema wellicht wat strakker.

07.00 uur / 08.00 uur: Mila wordt wakker en krijgt een beetje melk en een broodje. Het ligt er aan hoe snel we moeten. Soms krijgt ze ook pap of nog een hele fles melk.

09.30 uur: Tijd voor fruit. Dit maak ik zelf altijd. Ze krijgt ook steeds vaker stukjes fruit. Sowieso zacht fruit pureer ik al niet meer.

12.00 uur / 12.30 uur: Brood. Mila eet vaak 2 broodjes of 1 broodje en een cracker. Als beleg doen we er smeerkaas of pindakaas op. Jam en appelstroop vindt ze niet erg lekker. Heel soms doe ik er ook leverpastei op. Bij haar broodje drinkt ze water of thee en soms gewone melk maar dit gaat er nog niet altijd heel goed in.

15.00 uur: Een beetje drinken, wat sap, water of thee met een koekje, rijstwafel of soepstengel.

17.30 uur: Tijd om te avond eten. Mila eet steeds meer met ons mee. Behalve als wij pizza, wraps o.i.d. eten krijgt ze nog een potje. Zo nu en dan eten we ook een toetje.

18.30 uur / 19.00 uur: De laatste fles. 180cc water en 6 schepjes melkpoeder. Deze gaat vaak helemaal op.

Slapen
De vorige keer schreef ik dat Mila eigenlijk altijd doorsliep. Toen ik dat typte werd ze net wakker (gebeurt niet vaak). De laatste tijd is ze regelmatig snotterig geweest en grieperig. Ze sliep onrustiger waardoor ze heel soms eens wakker werd in de nacht. Maar dit was vaak nog geen minuut en toen viel ze weer in slaap. We mogen zeker niet klagen qua slaapritme. klop af, klop af Op dit moment gaat ze vaak tussen 18.30 uur en 19.00 uur in bed. Ze slaapt goed en wordt tussen 07.00 uur en 08.00 uur wakker. Sinds ze wat grieperig was wil ze heel soms nog wel eens rond 06.00 uur waker worden. Maar dan leggen we haar tussen ons in en slaapt ze nog een dik uur of langer.

Wel wordt ze altijd huilend wakker. Dit vind ik wel jammer. Het lijkt me zo fijn om haar vrolijk in bedje te zien liggen als ze wakker wordt. Maar nogmaals, we mogen zeker niet klagen. Echte slapeloze nachten kennen wij tot nu toe niet. Nogmaals, klop af, klop af… zul je net zien dat het de komende nachten drama is..haha ;)

Overdag slaapt ze overigens nog 2x, totaal zo’n 3 uurtjes maar soms ook minder. De laatste weken wil ze in de middag niet lang meer slapen.

Spelen
Spelen, vooral alleen spelen is altijd al een dingetje geweest bij Mila. Vanaf het begin kon ze haar al moeilijk vermaken in de box en wilde graag vermaakt worden. Op dit moment gaat dit al wel beter. Ze kruipt het hele huis door, gaat staan en kan dus veel meer dan een paar maanden geleden. Maar nog steeds is Mila niet een meisje die een lange tijd zelf kan spelen. Hooguit een half uurtje en daarna wil ze echt weer bij ons zijn. Samen iets doen, liedjes zingen, boekje lezen etc. Er op uit gaan vindt ze wel erg leuk. Even naar het centrum, lunchen buiten de deur, wandelen… je hoort haar dan niet (of ze moet moe worden maar anders is er niets aan de hand).

Hopelijk komt het vanzelf dat ze zich wat beter zelf kan vermaken.
Haar favoriet qua spelen is toch wel liedjes zingen. Mijn vriend speelt vaak met haar samen piano of we zetten Spotify op en dansen samen door de kamer. Ze vindt het geweldig! Ook hebben we vorige week een oude loopauto gevonden. Hier heeft mijn vriend vroeger nog mee gespeeld samen met zijn broertje dus deze auto is al heel wat jaren oud. Mila vindt het fantastisch om op er op te rijden. Zelf kan ze nog niet vooruit komen maar achteruit gaat wel goed.

Oppas
Na de kerstvakantie ga ik mijn uren over 4 dagen werken dus Mila gaat ook al die keren naar de opvang of naar opa’s en oma’s. Ze gaat straks op maandag middag en donderdags naar het KDV, op dinsdag middag naar mijn moeder en haar man en op woensdag ochtend naar mijn schoonouders. Als we in het weekend eens samen weg willen gaat ze ook regelmatig naar mijn vader en zijn vrouw. Er is eigenlijk altijd wel een van onze ouders die kan oppassen. Mila vindt het ook erg leuk bij haar pake’s/beppe’s en opa en oma. En ook op het KDV heeft ze het naar haar zin. Daar zijn we wel heel blij mee want zo kunnen wij met een gerust hart gaan werken.

Zoals je kan lezen gaat alles lekker z’n gangetje. Ik ben al druk bezig om leuke cadeautjes te bedenken voor haar 1e verjaardag. Als jullie nog tips hebben hoor ik het graag!

Nu ze bijna een jaar is zal ik niet om de maand meer een update plaatsen maar nog wel zo nu en dan. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen!

Liefs, Dita Rithika.

0 reacties


Laat een reactie achter