Baby update - Mila 9 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.11.2016 | Geplaatst in Mama | 9 reacties

naamloos

9 Maanden geleden werd ons meisje geboren. 9 Maanden geleden alweer! Zo cliché maar zo waar, wat gaat de tijd toch snel. Nog 3 maanden en dan vieren we haar 1e verjaardag. Benieuwd hoe het gaat? Lees dan verder.

Eten/Drinken
Zoals jullie al in de vorige updates konden lezen ging het qua eten/drinken eigenlijk van het begin af aan wel goed. Ook op dit moment mogen wij niet klagen. Mila eet en drinkt goed. Soms wil ze tussen de middag even geen broodje of ‘s avonds bijna geen fles maar volgens mij groeit ze goed dus daar doen we niet heel moeilijk over. Morgen moeten we weer naar het consultatie bureau, dan weten we zeker of ze goed groeit maar zo te zien gaat het goed.

Haar schema op dit moment. De tijden zijn richtlijnen. We zijn niet heel strikt, soms wordt ze pas half 8 / 8 uur wakker. Ook in de middag krijgt ze niet altijd een koekje want soms slaapt ze nog.

07.00 uur: Een flesje van 210cc water en 7 scheppen melkpoeder. Deze fles gaat eigenlijk altijd helemaal op.

10.00 uur: Fruithap met wat water/thee/sap. Dit maak ik eigenlijk altijd vers.Ze krijgt overigens niet altijd meer gepureerd fruit. Zachte stukjes gaan er ook wel goed in.

11.45 uur: Broodje. Soorten beleg die Mila wel lekker vindt: pindakaas, smeerworst (niet te vaak), smeerkaas, kipfilet of gewoon alleen wat boter. Na het broodje krijgt ze nog een fles van 180 cc water en 6 scheppen melkpoeder.

15.00 uur: Koekje, rijstwafel of soepstengel en sap/thee/water. Even een tussendoortje. Hier smult ze ook altijd van. Vooral koekjes vindt ze heerlijk ;).

16.45 uur: Avond eten. Soms een potje, soms vers. Al moet ik zeggen dat we toch vaker dan ik zou willen voor een potje kiezen.

18.30 uur: Fles. 210cc Water en 7 scheppen melkpoeder.

Slapen
Ook hier mee mogen wij niet klagen (klop het af). Om 18.30 krijgt ze de fles en dan gaat ze op bed. Rond 07.00 uur in de ochtend is ze vaak weer wakker. Soms wat eerder, soms wat later. Laatst was ze wel een paar keer heel even ‘s nachts wakker. Gelukkig hebben we een babyfoon met camera en kunnen we precies zien hoe ze er bij ligt. Vaak anders om in bed, boven de dekens en met knuffels in haar hand. Op het moment dat ik dit typ (woe avond 19.45uur) werd ze ook huilend wakker. Ik heb haar net even een kus gegeven en hopelijk slaapt ze zo weer lekker.

Overdag slaapt ze vaak nog 2x. Totaal rond de 3 uren per dag.

Spelen
Mila houdt er erg van om iets te doen. Lekker wandelen, fietsen (Yeah! Dit kan sinds kort ook!!), lunchen buiten de deur (Dit vinden papa en mama ook heel leuk ;)) of even mee het centrum in. Ook als ze moe is en thuis dan best jengelig kan zijn vindt ze het nog steeds erg leuk om iets te doen. Ga je er dan even met haar uit is het vaak al goed.

Ze vindt het leuk om op de grond te spelen en te tijgeren door de kamer. Zo leuk om te zien hoe een kindje in zo’n korte tijd zo ontwikkeld. Waar ze in het begin alleen maar lag te liggen in de box tijgert ze nu door de kamer en trekt ze zich al wat op in de box.

Qua speelgoed vindt ze zoals bijna elk kind, speelgoed met geluiden erg leuk. Samen iets doen zoals kiekeboe en liedjes zingen vindt ze ook erg leuk.

Opa/Oma/Pake’s/Beppe’s/KDV
Op dit moment werk ik dinsdag, woensdag en donderdag. Dinsdag een halve dag, woensdags tot 15.00 uur en donderdag een hele dag. Dit betekent dat Mila op dinsdag middag naar mijn schoonouders gaat, op woensdag zo nu en dan naar mijn moeder en haar man en soms naar het kdv en op donderdag elke week naar het kdv. Tot voor kort werkte ik dinsdag en donderdag een hele dag. Dit was qua opvang fijner en qua uren werk maakte het voor mij niet veel uit. Maar ik ben al lang blij dat ik meer uren boven mijn 7 contract uren kan werken dus het is even niet anders.

Mila vindt het erg leuk bij pake’s/beppe’s/opa en oma en op het kdv. Bij onze ouders krijgt ze vaak de volledige aandacht. Daarom vinden we het goed dat ze 1x per week een dagje op het kdv is. Spelen met andere kindjes en het hele sociale gebeuren. Niet alleen maar aandacht voor haar, soms even moeten wachten. Ik denk dat het, zeker voor Mila heel goed is.

Zoals je kunt lezen gaat het allemaal goed. We genieten volop van haar. Natuurlijk is het niet alleen maar altijd leuk. Mila heeft ook nog steeds haar jengel uurtjes (vooral in de namiddag, begin van de avond). Soms heeft ze haar dag niet en ze laat ook duidelijk merken als iets haar niet aan staat. Als ouders kan je daar soms best wel gek van worden en dan ben ik ook erg blij als mijn vriend haar even mee neemt om te gaan wandelen ofzo.

We zijn ook erg blij dat onze ouders allemaal heel dichtbij wonen en wij altijd een beroep op hun kunnen doen als dit nodig is. Als we even uit eten willen, een dagje weg willen of vroeg moeten werken en haar zelf niet naar het kdv kunnen brengen (toevallig is dit vandaag de 1e keer dat dit gebeurt). Zij zijn er dan voor Mila. Heel fijn!

Inmiddels is dit een heel verhaal geworden en laat ik het hierbij. Over 2 maanden zal ik weer een update schrijven. Ik ben ook benieuwd hoe het met jou gaat. Laat het zeker weten in de comments.

Liefs, Dita Rithika.

9 reacties

  Vanessa

  5 november 2016


  Hoi Dita, wat mooi om te lezen hoe de ontwikkeling van Mila verloopt. Mijn dochter is inmiddels 5 maanden, we zijn met fruithapjes begonnen maar het is nog geen succes. Ze slaapt niet door en schreeuwt in de nacht van de honger. Ze krijgt snachts twee keer een fles. We zijn in de ochtend kapot maar Sara geeft ons zo’n big smile dat je vervolgens vergeet dat de nachten ontzettend kort zijn. Gelukkig wordt onze oudste dochter snachts niet wakker, zij is 4.5jr. Fijn weekend!


  6 november 2016


  Hopelijk slaapt jullie meisje snel door.


  Feinette

  6 november 2016


  Leuk verhaal over Mila. Mooie foto, leuk rokje heeft ze aan!


  6 november 2016


  Dank je wel Feinette!


  Tikshbila

  9 november 2016


  Leuke foto van Mila!

  En altijd leuk om je updates te lezen!

  Onze kindjes zijn even oud en lijken zo erg op elkaar ( zoals je t beschrijft ), zowel qua gedrag als dagschema, alleen krijgt de mijne alles iets later omdat hij vaak rond 9 uur pas wakker wordt, hij slaapt meestal rond 8 uur half 9..

  En geef ik altijd wel verse groente en ik doe laatste tijd afentoe hierbij 1 broodje zonder korst erbij pureren..


  Cindy

  13 november 2016


  Mag ik vragen welke melkpoeder je geeft? Geef je de standaard 1 of 2? Want ik dacht dat er bij 2 geen 7 scheppen mocht, maar soms lijkt het hier alsof 180 + 6 scheppen niet genoeg is (standaard 2 gebruiken wij).

  Sinds kort eet meneertje hier ook een boterham, vooral die met appelstroop vindt hij lekker. Ik gebruik de appelstroop van de Kleine Keuken. Fruit vindt hij heel lekker, gisteren voor de eerste keer geprakte spaghetti geprobeerd, hij wist niet wat hij er van moest vinden.

  Leuk om te lezen. Al 9 maanden, gaat zo onwijs snel!


  14 november 2016


  Wij geven standaard 2. Vooral in de ochtend heeft ze aan 180 + 6 scheppen niet genoeg. Eerlijk gezegd weet ik niet of het wel of niet mag. Wij geven gewoon 210.  5 december 2016


  Wat fijn dat ze al de nachten doorslaapt. Onze zoon sliep met 6 maanden de hele nachten door en dat geeft echt veel rust. Inmiddels is hij net 2 geworden. Hij gaat niet zo laat naar bed, omdat hij overdag zoveel energie nodig heeft voor rennen/springen/kruipen. Dus om 19:00 ligt hij al op bed tot ongeveer 07:30/08:00 uur. Dat geeft je nog lekker lange avonden voor jezelf. Heerlijk.


  6 december 2016


  Wat fijn dat je zoontje nog steeds zo lekker slaapt. Heerlijk inderdaad om de avonden voor jezelf te hebben :)Laat een reactie achter