Baby update - Mila 7 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
03.09.2016 | Geplaatst in Mama | 0 reacties

20160824_162812-01

Mila is vandaag 7 maanden. Daarom vandaag een update. Benieuwd hoe het met haar gaat en wat haar ritme is op dit moment? Lees dan verder.

Eten/drinken
Vanaf het begin gaat het drinken bij Mila eigenlijk steeds goed. Ook op dit moment drinkt ze nog steeds goed. We merkten wel dat ze vanaf een maand of 5/6 de flessen niet meer leeg dronk. Ze kreeg 4 flessen maar elke fles ging voor de helft leeg. Toen zijn we overgestapt naar 3 flessen en nu drinkt ze deze eigenlijk altijd (bijna) leeg. Eten gaat ook goed. Fruit en groente gaat er vanaf het begin al goed in. Mila heeft wel voorkeur voor wat ze lekker vindt. Appelstroop en jam vindt ze op brood niet heel lekker. Een beetje boter of smeerkaas wel.

Haar eet/drink schema van dit moment:

07.00 uur Fles 210 cc water en 7 scheppen
10.00 uur Fruit hap. Vaak vers gemaakt en soms een potje
11.30 uur Fles 180 cc water en 6 scheppen
12.00 uur Een broodje zonder korsten met een beetje smeerbaar beleg
15.00 uur Een tussendoortje, soepstengel, liga, koekje etc
17.00 uur Groente hap. Vers of uit een potje
19.00 uur Fles 180 cc water en 6 scheppen

Zoals je ziet krijgt ze 3 flessen en tussendoor gewoon brood, fruit en groente. Vaak maak ik de hapjes vers maar (zeker de groente hap) regelmatig geven we haar ook een potje. Op vakantie was dit erg handig. We houden dit schema aan maar zijn niet altijd heel precies met de tijden. Als we zien dat ze om 18.15 uur moe begint te worden dan geven we haar laatste fles om 18.30 uur. En soms is ze ook iets eerder of later wakker.

De flessen zullen we de komende maanden afbouwen en dan zal ze steeds meer met ons mee eten.

Slapen
Het slapen gaat nog steeds (afkloppen) goed. Mila gaat vaak tussen 18.30/19.00 uur op bed. De laatste tijd jengelt ze wel een klein half uurtje. Zeker met het warme weer van de afgelopen tijd was het toch wat onrustiger om in slaap te komen. Ook ligt Mila de laatste tijd steeds vaker op haar buik te slapen. Sowieso met het warme weer toen ze alleen in haar romper sliep en zonder deken over haar heen.

Ze slaapt vaak wel de hele nacht door. Soms wordt ze even wakker, vaak rond 03.00 uur in de nacht. We laten haar dan even liggen en na 5 minuten jengelen valt ze dan weer in slaap.
In de ochtend wordt ze soms nog rond 06.00 uur wakker maar ook dit is vaak 5 minuten. Wanneer ze echt wakker wordt is ze vaak vrolijk en aan het spelen met haar knuffels. Dit is vaak tussen 07.00 uur en 07.30 uur. Soms wat eerder. We mogen tot nu toe absoluut niet klagen over het slapen van Mila.

In de ochtend slaapt ze vaak een uurtje en in de middag 2 uren. Heel soms, als ze heel moe is slaapt ze aan het einde van de middag nog heel even.

Spelen
Mila speelt ook steeds meer. In bed heeft ze 2 knuffels, hiermee speelt ze eerst even voordat ze in slaap valt en ook als ze wakker wordt zien we haar met de knuffels in de weer. In de box speelt ze graag met een speeltje wat geluid maakt en wat ze ook heel leuk vindt is spelen in bad met verschillende speeltjes. We hebben laatst bij de Action wel wat nieuw speelgoed gekocht want we merkten dat ze toe was aan wat anders.

Mila vindt het nog wel eens moeilijk om haar even zelf te vermaken. Zeker na de vakantie (3 weken lang bij ons, elke dag leuke dingen doen) was dit weer even wennen. Soms leggen we haar even in de box en moet ze haar toch even zelf vermaken.

Vakantie
De vakantie ging erg goed. Afgelopen zomer was de eerste keer dat we op vakantie gingen met Mila. We zijn een weekje met de boot weg geweest. Voor mensen die een beetje bekend zijn met boten, Mila sliep overdag in de punt van de boot (waar wij altijd slapen). In de avond legden we haar daar ook eerst neer. Zodra wij op bed gingen hebben we haar steeds over getild naar haar eigen bedje op de boot. Deze is goed afgeschermd met een net zodat ze er niet uit kan vallen. Het slapen ging goed, soms bij het over tillen moest ze even huilen.

Wel vond ik het, vooral met iets minder mooi weer, de boot best klein. Daarom zijn we ook maar een weekje weg geweest.

De laatste week van onze vakantie zaten we in een appartement. Hier had Mila haar eigen kamertje en bedje. Dus hier sliep ze gewoon zoals we thuis ook doen qua tijden. Wel gingen we natuurlijk veel weg dus soms sliep ze eens een half uurtje later dan normaal. Een dag heeft ze de middag helemaal niet geslapen en dat was ook te merken. Het was brullen in de tram.

Wij houden er ook van om op vakantie vaak buiten de deur te lunchen of terrasjes te doen. Dit ging gelukkig met Mila heel goed.

Bij de opa’s/oma’s
Mila is eigenlijk in de vakantie niet bij de opa’s en oma’s geweest. Alleen toen we een dagje bij mijn schoonouders op Terschelling waren heeft ze daar even een middagje geslapen zodat wij even samen ver het eiland konden fietsen.

Toen we terug kwamen van vakantie en ze zag de opa’s en oma’s was het ook brullen. Niet zo leuk voor ze maar na 3 weken alleen bij ons zijn geweest was ze wat eenkennig geworden. En toen we thuis kwamen had ze een sprong week, niets was goed. Constant huilen als we niets met haar deden. Dit was wel een pittig weekje. Gelukkig was het na een week weer voorbij en was dit niet in onze vakantie.

Op dit moment gaat het alweer veel beter nu ze onze ouders ziet. Ze dit op dit moment weer goed in haar vel en is over het algemeen erg vrolijk. Maar het is en blijft een echt meisje, is ze het er niet mee eens dan laat ze haar goed horen.

Hoe gaat het met jou (en je kindje)?

Liefs, Dita Rithika.

0 reacties


Laat een reactie achter