Je baby voor het eerst naar de kinderopvang - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
16.04.2016 | Geplaatst in Mama | 3 reacties

20160328_183934-01

Na je verlof moet je weer gaan werken. Hoe regel je het met de opvang van je kleintje? Voor ons was het al vrij snel duidelijk.

Ik werk voor 2 verschillende organisaties. 2 Middagen op een BSO en 2 dagen op een basisschool. Zoals ik al eerder heb verteld gaat de school waar ik werk sluiten dus dit betekent voor mij dat ik nog maar 10 weken hoef te werken op school tot de zomervakantie.
Mijn vriend werkt 4 dagen, ook heel fijn. Wij kiezen voor een combinatie qua oppas voor Mila. Op maandag middag zal ze naar mijn moeder en haar man gaan, op dinsdag middag naar mijn schoonouders en op donderdag naar het kinderdagverblijf. Vrijdags is mijn vriend vaak vrij en is dan bij haar, mocht hij al een vergadering hebben in de ochtend dan zal ze naar mijn vader en zijn vrouw gaan. Wij hebben het voordeel dat al onze ouders in de buurt wonen. Eigenlijk zo goed als om de hoek, dus Mila zal ze ook veel gaan zien.

Dat we Mila 1 dag naar de kinderopvang gaan doen vind ik zelf erg fijn. Ik werk nu 8 jaar in de kinderopvang/BSO en weet hoe leuk kinderen het vinden. Het KDV waar Mila heen gaat is bij ons in het dorp. Op deze locatie heb ik zelf ook bijna 7 jaar gewerkt. Ik ben destijds overgeplaatst omdat ik het niet zag zitten om te werken en wonen in hetzelfde dorp. Helemaal omdat we al het idee hadden ons kindje naar het KDV te doen.

Afgelopen donderdag zijn we naar het KDV geweest voor een intake gesprek. De meeste collega’s die er werken ken ik wel en daar heb ik ook nog goed contact mee. Op donderdag is er een invalkracht aan het werk die ik nog niet kende. Daarom wilden we ook even kennismaken. Hoe het er qua organisatie aan toe gaat weet ik natuurlijk wel aangezien ik voor dezelfde organisatie werk. Ook de manier van werken op het KDV weet ik allemaal wel en dit had ik ook al aan mijn vriend verteld.

We zijn met elkaar even een formulier bij langs gegaan, er werden vragen gesteld over haar voeding, slapen, het maken van foto’s etc. Ook was er al een bakje met haar naam gemaakt, super leuk!
Donderdag 28 april zal Mila even een paar uurtjes gaan wennen en 12 mei gaat ze echt voor de 1e keer heen.

Zelf heb ik eigenlijk geen problemen mee om haar daar achter te laten. Ik weet dat het goed zit. Mijn vriend en onze ouders vinden het wat moeilijker. Zij weten ook niet zo goed hoe het allemaal gaat op een KDV. Ik zie er alleen de voordelen maar van in. Ze kan straks lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes en omdat we in een dorp wonen gaan de meeste kinderen ook naar dezelfde school. Grote kans dat ze ook bij een aantal die ze dan al kent van het KDV in de klas komt.

Natuurlijk is het altijd wel spannend. Zal het goed gaan? Zal ze het leuk vinden? Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt! Ik hoop ook zeker dat ik na de zomervakantie weer een aantal dagen/meer uren kan werken dan alleen maar die 7 uren op de BSO. Mila zal dan ook 1 of misschien wel 2 dagen naar het KDV kunnen blijven gaan.

Hoe heb jij de opvang voor je kindje geregeld?

Liefs, Dita Rithika.

3 reacties


  16 april 2016


  Fijn dat je met zo veel vertrouwen je kunt kunt wegbrengen naar het KDV. Wij brengen onze zoon nu 1 á 2 dagdelen in de week naar mijn ouders en voor de vorige oppasmomentjes zoals bij feestjes etc gaat hij naar mijn schoonouders toe. We willen inderdaad om de zelfde reden (plezier maken met andere kindjes) over een paar maandjes ons mannetje voor een dag in de week naar het KDV brengen.  30 april 2016


  Wij hadden dus een gastouder, maar zij moest per direct stoppen, helaas. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe gastouder via een gastouderbureau, maar we zitten toch te twijfelen of we Mels niet bij een KDV kunnen brengen. Hij gaat 2 dagen naar opvang, 1 dag komt oma bij ons oppassen (ik ga 3 dagen werken)


  30 april 2016


  Wat fijn dat je toch 3 dagen kunt gaan werken!Laat een reactie achter