Altijd maar bereikbaar zijn? - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
21.01.2015 | Geplaatst in Lifestyle | 9 reacties

Voor mijn verjaardag kreeg ik vorig jaar een blad cadeau. Ik koos voor een abonnement op de Flow. Dit magazine trok al vaak mijn aandacht in de winkel maar aangezien het best wel prijzig was en ik niet wist of ik het wel leuk zou vinden kocht ik het nooit. De special koop ik trouwens altijd wel.

Ik kreeg 4x de Flow in de brievenbus en ik moet zeggen dat het best een leuk blad is. Al zou ik er geen lang abonnement op nemen. Zo nu en dan is het wel leuk. Laatst stond er in de Flow een heel artikel in over het bereikbaar zijn in deze tijd. Moet je altijd bereikbaar zijn, je mobiel bij je hebben en steeds maar je social media accounts checken?

DSC_5912

Ten eerste even de voordelen van social media en je telefoon bij je hebben. Als er wat is kan je altijd iemand bereiken en via social media hou ik contact met mensen die ik anders (bijna) nooit meer zou zien. Ook vind ik het erg leuk om via Facebook contact te hebben met andere geadopteerden uit India en via Instagram doe ik ontzettend veel inspiratie op en leer ik nieuwe mensen ‘kennen’. Maar wat ik wel vind, soms krijg ik een uitnodiging van iemand via Facebook en dan ken ik degene amper. Deze mensen accepteer ik niet. Sowieso mensen waar ik niets mee heb (in de zin van ze amper kennen of als je ze tegen komt kan er geen fatsoenlijk hallo af) accepteer ik niet.

Zelf vind ik het ook altijd best raar om te zien dat mensen soms alleen nog maar oog hebben voor het scherm voor hun. Soms zelfs in een restaurant, dan zie ik stelletjes zitten die samen wat gaan eten maar ze zitten constant met hun mobiel. Zelf doe ik dit niet want als ik samen uit eten ga met mijn vriend of iemand anders dan wil ik ook lekker gezellig kunnen kletsen en genieten van het samen zijn.

Wel betrap ik mij er regelmatig op dat ik ‘s avonds vaak zo’n 1/1,5u op mijn mobiel fimpjes en blogs zit te kijken en lezen. Als ik dan later denk, was dit nuttig? is het antwoord niet altijd dat het heel nuttig was. Maar ja, ik noem dit altijd maar mijn hobby ;). Ik doe veel inspiratie op via ander blogs en vind dit dan ook erg leuk!

Op Instagram ben ik ook actief. Meestal post ik elke dag wel 1 of 2 foto’s. Inspiratie opdoen via Instagram is ook iets waar ik veel tijd insteek, soms wel wat té veel. Ik vind het heerlijk om door de mooie foto’s te scrollen en te kijken hoe andere mensen het thuis hebben en ideeën op te doen. Ook via Pinterest trouwens.

Maar als wij weg gaan weet ik van mij zelf wel dat ik niet altijd de telefoon er bij pak. Soms als we gaan wandelen neem ik de telefoon bewust niet mee anders ben ik geneigd om overal foto’s van te maken. Ik denk dat ik van mij zelf wel goed weet wanneer het té wordt. Ik kan ook goed met een paar tijdschriften of een goed boek op de bank zitten.

DSC_5916

Een mobiel en social media vind ik erg handig en ook voor kinderen is de tablet soms een uitkomst maar als het maar met mate gaat vind ik.

Wat vind jij? Heb jij altijd de neiging om op je mobiel te kijken en je social media te checken?

Je kunt mij volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest. En natuurlijk via Bloglovin.

Net toen ik dit artikel had geschreven maakte ik die avond een groeps app met lieve (oud)collega’s. We gaan binnenkort even afspreken en met een aantal heb ik ook privé regelmatig contact, zo leuk! Erg handig zo’n groeps app ;) hihi..

Liefs, Dita Rithika.

9 reacties


  21 januari 2015


  Haha herkenbaar dat scrollen door instagram… Ik probeer ook soms heel bewust mijn telefoon thuis te laten, zeker als ik uit ben. Zo verleidelijk om er op te blijven kijken! Maar het kan bij mij zeker minder …

  Dita Rithika

  23 januari 2015


  wel goed dat je er bewust van bent denk ik, idd dat IG is zo verslavend.  21 januari 2015


  Ik heb alle meldingen op mijn telefoon uitstaan evenals het geluid. Dat kan, omdat ik mijn smartphone niet gebruik om te bellen. Dat doen wij nog altijd met de vaste telefoon. Ik kijk dan ook echt alleen op mijn telefoon wanneer het mij uitkomt. Dat is wel regelmatig, maar zoals nu bijvoorbeeld heb ik er al een uur niet op gekeken.

  Dita Rithika

  23 januari 2015


  Oh dat is handig! Wij hebben niet eens meer een vast nummer.  21 januari 2015


  Nu ik nog een blog heb merk ik dat ik meer vast geplakt aan mijn telefoon zit. Dit terwijl dit niet bij mij past. Ik heb daarom expres niet altijd mijn telefoon bij me.  22 januari 2015


  Ik heb de facebookapp bewust van mijn mobiel verwijderd. 1, omdat hij veel ruimte in beslag nam en 2, omdat ik er misschien te vaak op keek en eigenlijk ook 3, die app was gewoon ontiegelijk langzaam. Nu bekijk ik facebook alleen nog maar via mijn laptop, om de dag ongeveer. Ik zit veel minder vaak op facebook en post dan ook alleen maar dingen die ik leuk vind! Ook heb ik geen bloglovin’ app meer. Het enige wat ik op mijn mobiel nog doe is whatsapp, twitteren en instagrammen. Waar ik nog erg regelmatig op post. Interessant artikel trouwens

  Dita Rithika

  23 januari 2015


  Dank je wel Merel, goed dat je de fb app hebt verwijderd.  24 januari 2015


  Ik heb het artikel ook gelezen en ik vond het wel erg interessant. Want ook ik zit te veel op social media. Ik heb wel veel mensen op Facebook die ik niet meer volg, maar nog wel vrienden mee ben. Twitter lees ik vanwege het nieuws en Instagram voor inspiratie op het gebied van wonen, beauty, sport en lifestyle. Eigenlijk vind ik het op zaterdagavond leuker om spelletjes te doen met mijn vriend, maar nu ik 3 dagen zonder internet heb gezeten en mijn vriend nog druk aan het klussen is, lees ik alle blogs nog even. Maar dit artikel zet mij wel weer even aan de “Oh ja” modus

  Dita Rithika

  27 januari 2015


  haha ja idd, soms moet je weer even iets lezen en dan denk je ”oh ja!”Laat een reactie achter