Zo richt je je dakkapel in - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
22.01.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 2 reacties

Dit is een gastartikel
Zo richt je je dakkapel in

Heb je geld opzij gezet, of vielen de kosten van je verhuizing mee? Besteed dat geld dan om een stapje dichter bij je droomhuis te komen en plaats een dakkapel. In dit artikel lees je hoe je een dakkapel gebruikt en hem leuk inricht.

Een dakkapel om bij weg te dromen
De meest populaire ruimte voor het plaatsen van een dakkapel is de slaapkamer. Niet zo gek ook, want je creëert enorm veel extra ruimte, licht en rekent af met schuine wanden. Plaats je bed recht onder je dakkapel. Zo zorg je voor een mooie symmetrische uitstraling, en heb je genoeg plek in bed om recht op te zitten voor het lezen van een boek of om tv te kijken.

Dakkapel slaapkamer
https://nl.pinterest.com/pin/333055334916318459/

Ontspan onder je dakkapel
Is je badkamer aan de kleine kant? Een dakkapel lost dit probleem voor je op. Onze tip: plaats je bad direct onder de dakkapel. Door de extra ruimte stap je makkelijk in en uit bad, en als je eenmaal ontspannen ligt te badderren geniet je van het uitzicht naar buiten. De prijzen van een dakkapel verschillen per materiaal. Op onderstaande foto is gekozen voor een houten dakkapel, deze sluit mooi aan bij de originele houten balken van het plafond. Een houten dakkapel van gemiddelde grootte kost ongeveer € 3.500.

Dakkapel badkamer
https://nl.pinterest.com/pin/450360031463940182/

Doe kennis op
Om goed te kunnen werken en studeren heb je daglicht nodig. Ben je van plan om meer thuis te gaan werken of heb je naar schoolgaande kinderen thuis? Dan is een rustige werkplek met een dakkapel een must-have. Een dakkapel zorgt voor een grote hoeveel daglicht in je kamer en als je even wilt ontspannen geniet je van het uitzicht door de grote raampartij.

Dakkapel studeer
https://nl.pinterest.com/pin/547117054712197806/

Loungekapel
Persoonlijk mijn favoriet: je dakkapel inrichten als loungeplek. Zie jij jezelf hier al lekker in wegkruipen met muziek aan of een goed boek in je handen? Door kussens te gebruiken die bij de rest van je interieur passen zorg je dat alles 1 mooi geheel wordt.

lounge1
https://nl.pinterest.com/pin/547117054712197809/

2 reacties


    22 januari 2016


    Wat een ruimte creëert het toch. Mooie voorbeelden heb je opgezocht!    22 januari 2016


    Mooi! Ik hou erg van dakkapellen, ze zorgen inderdaad soms net voor dat beetje ruimte dat je nodig had. Wij hebben er al standaard 3 in ons huis (hoorde bij het type bouw zeg maar), maar ik zou er op zolder stiekem nog wel een bij willen hebben. Staat op m’n wishlist :).Laat een reactie achter