Van 2 naar 1 slaapjes overdag. Wanneer en hoe? - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
25.03.2017 | Geplaatst in Mama | 1 reactie

Mila is bijna 14 maanden oud en zit op dit moment echt tussen de 2 en 1 slaapjes overdag in. Benieuwd hoe wij dit aanpakken en overgaan naar 1 slaapmoment overdag? Lees dan verder.

Margriet-FotografieDSC_5297

Foto gemaakt door Margriet fotografie

Regelmatig post ik een update over Mila haar schema. De laatste is van een maand geleden en kun je hier terug lezen. Vandaag ga ik even in op het slapen. Op dit moment slaapt Mila ‘s nachts gelukkig goed. Overdag is het maar net hoe het uitkomt en hoe Mila is.

Zoals ik al zei zit ze echt tussen de 1 en 2 slaapjes in. In het weekend slaapt Mila vaak maar 1x. Dit is dan van ongeveer 12 uur tot 14.00/15.00 uur. Op maandag en dinsdag begin ik om 14.00 uur pas met werken en gaat Mila rond 13.30 uur naar het KDV of naar beppe toe. Op die dagen doe ik haar sowieso nog in de ochtend op bed. Ze slaapt dan vaak een uurtje tussen 10 en 11 uur. In de middag gaat ze dan wat later op bed en slaapt ze vaak nog 1,5 tot 2 uren.

Op woensdag slaapt ze soms nog in de ochtend als ze bij opa en oma is en op donderdag op het KDV slaapt ze vaak 1x.

Wat bij Mila goed werkt is kijken hoe zij zich voelt. Na een dag kinderopvang is ze vaak meer moe dan normaal dus op vrijdag slaapt ze ook vaak 2x. In het weekend willen we er ook even op uit en dan zorgen we er voor dat we tussen de middag weer thuis zijn zodat zij kan slapen.

Ik denk dat je gewoon heel goed moet kijken naar je kind. Het maakt voor Mila niet uit dat ze de ene dag 1x slaapt en de andere dag 2x. Voor sommige kinderen zal dit wel een groot verschil maken en zal je er meer regelmaat in moet brengen. Mila zal zo geleidelijk over gaan naar 1 slaapje. Hoe lang dit duurt kan ik natuurlijk niet zeggen en dat zien we wel.

Hoe vaak slaapt jouw kindje?/Wanneer ging hij/zij naar 1 slaapje toe?

Liefs, Dita Rithika.

1 reactie


    26 maart 2017


    Mijn dochtertje is bijna 15 maanden en zit sinds ze rond de 9 maanden was op 1 slaapje per dag. Dit is meestal van half 1 tot een uurtje of half 3Laat een reactie achter