What's in my fridge - Augustus 2014 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
26.08.2014 | Geplaatst in Lifestyle | 10 reacties

Op verschillende blogs en youtube kanalen kwam ik de What’s in my fridge tegen, zo ook laatst op het kanaal van Foodgloss.

Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat andere mensen in hun koelkast hebben of wat voor boodschappen ze doen. Daarom laat ik jullie vandaag zien wat wij in de koelkast hebben staan op dit moment.

DSC_3785

Wij hadden in ons vorige huis echt een mini koelkast, zo’n bar model met maar 1 vriesvakje die altijd bommetje vol zat. Ik ben dol op dingen invriezen, zo kunnen we ook op drukke dagen gezond eten en het is gewoon makkelijk. Toen we wisten wanneer we in ons nieuwe huis zouden gaan wonen hebben we gelijk een nieuwe koelkast besteld. Het is een koelkast van Bosch met onderin 3 grote vriesvakken, zo ideaal! Ook de koelkast zelf is lekker ruim.

DSC_3786

Meestal doe ik zo’n 2x per week boodschappen. De dagen waarop ik boodschappen doe verschillen soms wel wat, maar meestal doe ik op vrijdags het grootste deel van de boodschappen en op woensdags haal ik nog een beetje.

Maar nu eens kijken wat we in de koelkast hebben. Laten we met de deur beginnen.

DSC_3791

Op de bovenste rij heb ik niet veel staan, alleen koffiemelk in van die kuipjes omdat wij zelf bijna nooit koffie drinken thuis dus een pakje of flesje melk gaat snel over datum.

DSC_3792

Op de middelste rij staat: mosterd, eieren (de een bewaard ze in de koelkast, de ander niet), feta blokjes en mayonaise.

DSC_3793

En dan op de onderste rij van de deur. Hier staat een pak fris, zelf drinken we bijna nooit fris thuis maar als er visite is geweest gooi ik het niet weg, een zelfgemaakte smoothie, lekkere jam, diksap appel en een pak frambozen vla voor als toetje.

Dan in de koelkast zelf.

DSC_3795

Op de bovenste plank: aardappeltjes, schnitzel en een blok kaas op voorraad. De aardappelen en het vlees zijn inmiddels het weekend al opgegaan.
Op de tweede plank: achterin staat een busje met Parmezaanse kaas, een blikje bier en 2 pakken melk, voorin liggen olijven, kipfilet, ketchup, smeerkaas met Mexicaanse kruiden, zure room (voor bij de wraps) en yoghurt voor bij het ontbijt.

DSC_3796

In het flessenrek: een witte wijn, zelf drink ik liefst rode wijn maar voor als we visite krijgen heb ik altijd een koud liggen en er ligt nog een fles sinaasappelsap.
Op de derde plank: ketchup, boter (een pakje die nog over was van iets wat ik had gebakken en gewoon een kuipje voor op brood) en 2 magnetronmaaltijden. I know, heel slecht maar onze keuken kunnen we even 3 á 4 dagen niet gebruiken omdat er beton ciré op komt (op de tegels), een hele mooie betonlook stuclaag. Vandaar dus even makkelijk.

Op de laatste plank: een maaltijdsalade (omdat we de keuken dus niet kunnen gebruiken), wraps die nog over zijn van een Mexicaanse maaltijd, kaas, een stuk komkommer en nog wat peterselie.

DSC_3790

En als laatst het groenten la: tomaten, 2 limoenen, een blok feta, sla, 2 paprika’s en een komkommer.

Deze foto’s zijn gemaakt nadat ik net boodschappen had gedaan. We hebben zoals ik al zei dus voor nu even de magnetronmaaltijden en een maaltijdsalade. Dit heb ik anders niet in de koelkast. Verder heb ik altijd sla, kaas en groenten in huis. Ook zuivel staat er meestal wel in.

Binnenkort laat ik ook wel eens zien wat ik heb gehaald bij het boodschappen doen als jullie dat leuk vinden.

Wat mag er bij jou echt niet ontbreken in de koelkast?

Liefs, Dita Rithika.

10 reacties


  26 augustus 2014


  Handig die rekken om flessen in te hangen!

  Dita Rithika

  28 augustus 2014


  Ja heel handig :)  26 augustus 2014


  mooi gevuld! Bij ons ligt er veel yoghurt enz in!  26 augustus 2014


  Zo leuk om bij anderen in de koelkast te snuffelen! Ik heb eigenlijk altijd kaas en komkommer. Als dat er niet is, dan voel ik toch wel een lichtelijke drang om naar de winkel te gaan!  26 augustus 2014


  Leuk om te zien, eens wat anders!  27 augustus 2014


  Lekker grote koelkast! Hier hebben we er vaak 2 aanstaan, omdat de koelkast vaak zo vol zit..

  Dita Rithika

  28 augustus 2014


  Oh dat is ook wel handig dan.  27 augustus 2014


  Wat een originele post! :-D Leuk om te zien, best een gezonde en kleurrijke inhoud.  27 augustus 2014


  Leuk om even te gluren!  28 augustus 2014


  Grappig artikel, leuk om dat te zien!Laat een reactie achter