Lunch tips baby's (vanaf 8 maanden) - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
17.10.2016 | Geplaatst in Eten & Drinken, Mama | 7 reacties

dsc_1374

Mila krijgt bijna elke dag een boterham tussen de middag. Op dit moment krijgt ze na haar broodje nog een fles. De boterham besmeren we met smeerkaas, leverpastei, pindakaas (speciaal voor baby’s), boter of appelstroop. Dit vind ze erg lekker maar voor de afwisseling heb ik de laatste tijd ook wel eens wat anders gemaakt. Benieuwd wat je naast een boterham nog meer kunt geven? Lees dan verder.

Banaaan/ei pannenkoekjes.
Gebruik 1 banaan en 2 eieren. Prak de banaan goed fijn en klop er 2 eieren door heen. Als je dit met een staafmixer of blender doet krijg je nog mooier beslag. Bak van het beslag kleine pannenkoekjes in een koekenpan. Met een beetje kaneel er door heen is het ook lekker.

Groente muffins.
Het recept van groente muffins heb ik laatst geplaatst op mijn site. Je kan het hier terug vinden.

Soep, gemaakt van broccoli, pompoen of een andere groente.
Kook de groenten in wat water. Giet het af maar bewaar nog een beetje kookvocht. Pureer de groenten en maak het met het kookvocht wat dunner zodat het een soep wordt. Denk er wel om dat je de soep niet te dun maakt. Baby’s verslikken zich makkelijk in dunne vloeistof dat op een andere manier dan in een fles of tuit wordt gegeven.

Zoals ik al zei krijgt Mila meestal brood. Wat ook lekker is op brood is geprakt fruit, avocado, (zelf gemaakte) hummus, geprakt ei of zelf gemaakte jam zonder (te veel) suiker.

Wat is favoriet bij jouw kindje?

Liefs, Dita Rithika.

Tags: , , ,

7 reacties

    Cindy

    20 oktober 2016


    Wij zijn nu sinds een paar dagen begonnen met brood, zonder beleg nog. Eerst wennen aan het brood. Wel heb ik van de Kleine Keuken pindakaas en appel/peerstroop gekocht.
    Ik zag laatst iets van courgette/paprika en ei in een muffinvorm in de oven, schijnt ook lekker te zijn (van een Rapley recepten pagina of iets)



    24 oktober 2016


    Onze meisjes schelen niet zo veel, dus ben blij met deze tips! Ga de muffins zeker proberen (ook voor in de avond handig), thanks!


    Delilah

    21 november 2016


    Rozijnenbrood:

    250gram kokosyoghurt/gewone yoghurt
    250gram tarwemeel/speltmeel
    1 theelepel kaneel
    1 theelepel baking soda
    1 theelepel bakpoeder
    Rozijnen zoveel je wilt.

    Als bij elkaar in een kom,goed mixen. Daarna in een cakeblik. Cakeblik invetten of met bakpapier (bakpapier even natmaken zodat het makkelijker te vormen is)
    En 20 min in de oven op 180 graden,heeeeeerlijk met een laagje roomboter


    21 november 2016


    Klinkt goed! :)

    Delilah

    22 november 2016


    Dit is echt Eva haar favoriet… Hier smult ze zo lekker van.


    Delilah

    21 november 2016


    Bananenbrood:

    4 zeer rijpe bananen
    85 gr gesmolten boter
    1 geklopt ei
    1 theelepel vanille-extract
    1 theelepel baking soda
    Mespuntje zout
    190 gr bloem

    Alles bij elkaar in 1 kom en door elkaar roeren, eindigen met de bloem.
    Goed mixen
    In de oven
    1 uur (tot het gaar is) op 180 graden…


    21 november 2016


    Dank je! :)



Laat een reactie achter